Hasznos tudni

Graft Graftok

A

Hajbeültetés graftokgraft a legkisebb szövetegység, amit a FUE tűvel kiemelnek az adóterületről, egy mikroszkopikus szövethengerből áll, melyben 1-2-3-4 hajhagyma található.

DONOR TERÜLET

D

Hajbeültetés donor területonor területnek nevezzük azt a területet, ahonnan a hajszálak kivétele történik!

IMPLANTER

 Hajbeültetés implanterAz implanter a hajbeültetéshez használatos eszköz.

DERMOJET

H

Hajbeültetés dermojetelyi érzéstelenítésre használatos eszköz, amely lehetővé teszi a hatóanyag tű nélküli bőrbe juttatását.

HAJVONAL

A

Hajvonalhomlok felső részét keretező hajas felület vonala, mely a nőknél és férfiaknál különböző alakú. A hajbeültetésnél minden esetben fontos a hajvonal természetes megtervezése.

FORGÓ

A

fejtető hátsó részén található körkörös terület, ahol a hajszálak egy körkörös irányt mutatva nőnek. A forgó terület alakzata személyenként eltérő.

Ennek a területnek a beültetése nagyfokú precizitást igényel, mert a beültetett hajszálak irányának is követni kell az eredeti hajszálak irányát.

Keratin

A

Keratinkeratin egy jellegzetes, oldhatatlan helikális fehérje, amely a haj alapvető anyaga. A keratin fonalas szerkezetű, spirálisan párhuzamosan futó, hosszanti aminosav láncokból és ezeket összetartó, rövidebb haránt láncokból áll.

Telogén

A

Telogéntelogén vagy nyugvó fázis ideje alatt a szőrtüsző nyugvó állapotban marad, időtartama kb. 1-4 hónap. Ebben a fázisban a hajhagyma az irha középső-felső részében helyezkedik el. Bármely adott időpontban a szőrszálak 10-15%-a ebben a fázisban tartózkodik.

Katagén

A

Katagénz anagén fázist a katagén fázis követi. Ez egy átmeneti állapot, mely kb. két hétig tart, lehetőséget adva a szőrtüszőnek, hogy bizonyos értelemben megújítsa önmagát. A tüsző összezsugorodik és elválik a vérellátását nyújtó papillától, nyugalomba kerül.

Anagén

A

Anagénz anagén fázis a növekedési fázis. A növekedés a papillában, egy kötőszöveti szemölcsben kezdődik, mely a szőrszál táplálásáért felelős. A hajhagyma anagén fázisban, a bőr alatti zsírszövetben helyezkedik el.

Feliratkozás Hasznos tudni csatornájára